Dungeon and Dragons

Dungeons & Dragons är världens mest kända rollspel. Det är även det spel som har sålts i flest exemplar av alla rollspel. Dungeons & Dragons skapades 1974 av Gary Gygaz och Dave Arneson. De två hade som vana att spela krigsspel i något slags miniformat. De la dock till en egen twist på spelen. De baserade dem i en fantasymiljö och istället för att kommendera hela trupper så lade de fokus på individuella karaktärer. Spelet blev genast väldigt uppskattat och 40 år senare är det fortfarande världens mest populära rollspel.

D&D, som spelet ofta kallas, har genomgått flera uppdateringar och det finns flera än tio olika versioner av spelet. Uppdateringarna har fått blandade reaktioner från spelarna och det är inte alls självklart att deltagarna alltid spelar den senaste versionen. Det är faktisk vanligt att många håller kvar vid sin favoritversion. Det här kan jämföras med spel som FIFA och NHL från EA Sports där entusiasterna alltid står i kö för att få den senast utgåvan.

Spelet har föga förvånande fått utstå en hel del kritik. De värsta stormarna kom under åttiotalet då oroade föräldrar och religiösa organisationer gapade om allt från att spelet uppmanade till självmord till att det lärde ut häxkonst till barn. Som vanligt ska man inte lyssna på varken religiösa organisationer eller indoktrinerade föräldrar.

Antalet spelare varierar men oftast brukar det vara mellan fem och tio spelare involverade i ett spel. Spelet drivs av en spelledare som berättar vad det är som händer. Ni kan läsa mer om hur spelet fungerar på spelets webbplats. Kort sammanfattat kan man dock säga att spelarna väljer en rollfigur och sedan tar de med karaktären ut i strid och på äventyr i den fiktiva världen.

Dungeon and Dragons är ett världskänt fenomen och har tagits upp av ståupp-komiker och i tv-serier. Kolla bara klippet nedan.

Comments are closed.